Beyoncé

Gepubliceerd op 13 juni 2019 om 13:49

 

We hebben allemaal tijd nodig om onze stem te vinden.  

Zelfs Beyoncé.

Ik was nooit zo´n fan. Oké eerlijk. Ik was zelfs een beetje boos op Queen B. Dat gedraai met die billen de hele tijd. Voor mij voelde dat toch een beetje als verraad. Zo´n talent, zo´n power, zo’n karakter, zo’n wijsheid. En dan sta je daar met Shakira tegen een muur aan te rijden. Rug gehold, billen gebold. Lippen getuit aaanndd…. action! Ingesnoerd krioelen in een lingerie-setje.

Dat klopt gewoon niet. Dit is een waanzinnige vrouw die een kunstje doet. Dat is haar goed recht hoor. Je mag heus slim zijn én geld verdienen met sexy dansjes. Maar mijn cup-of-tea is het niet. Het voelde niet oprecht.

Ik leef een beetje onder een steen meestal. Lekker knus. Ik had de Lemonade liedjes nog niet geluisterd. Tot gisteren. Waarschijnlijk ben ik drie jaar na dato weinig origineel met dit stukje, maar ik schrijf het lekker toch.

 

Ik klikte gisteren Hold up op youtube aan. Wow! Interesting.

 

I tried to change / Closed my mouth more / Tried to be softer, prettier / Less awake / What's worse, looking jealous and crazy or like, being walked all over lately?

 

Een herkenbare vrouwen-worsteling op een vrolijk deuntje. Over alles inhouden en je aanpassen om maar geliefd te worden. En je dan eindelijk uiten. Met zo'n mooie lage, sterke stem ook nog. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. More please!

 

Sorry

Oooh lekkerrrr. Kon iedereen maar op deze manier een cheating boyfriend verwerken. Liedje maken met je middle-fingers-up. Boy, bye! Zo’n mooie clip ook. Dat je zin krijgt om je te omringen met vriendinnen en met tribal-paint-on-yo-faces rond te dansen.

 

Don’t hurt yourself

Ok. Ik ben verliefd. Mag ik een T-shirt met Beyoncé erop? Wat staat die boze kracht haar goed. Dit is toch de ultieme vorm van 'wraak' na verraad? In al je kracht je boosheid en onbegrip uiten en er iets van maken waar een miljoenenpubliek wakker van wordt.

Zullen we hier de wijze les uithalen dat je niet aan jezelf mag twijfelen als je lover vreemdgaat? Ik bedoel. Het is zelfs freaking BEYONCE overkomen. 

 

Om hem vervolgens te vergeven, want hij is ook maar een mens met pijn. Zijn gedrag is ook maar gebaseerd op trauma en conditionering en heeft weinig te maken met hun liefde voor elkaar. Maar hoe vergeef je iemand zo iets?

Met die zachte kracht, die haar oma had. En heeft doorgegeven aan haar moeder en die weer aan haar dochter en zij weer aan die van haar. In All Night zingt ze hierover.

 

My grandma said: nothing real can be threathened.

 

En dan Ghost.

 

All the shit I do is boring / All these record labels boring / All these people on the planet, working 9 to 5 just to stay alive / soul not for sale

 

Het was dus echt zo! Dat ze zichzelf nog niet was. Haar stem nog niet gevonden had. Dat ze deed wat anderen haar vertelden. Een kunstje. Mooi zijn, draaien, uithalen. Boring!

 

En dan nu.
Van kijken en zwijgen en meedoen. Verwerken.
Naar schelden en schreeuwen. Uiten.
Voelen en volhouden.
Zien en vergeven. Liefhebben.
Wijsheid verwerven. En dat delen.
No excuses.
Dit is míjn verhaal!

 

Dat vind ik zo mooi. Zullen we het allemaal zo doen?

 

En als ze nu haar heupen wiegt hè, dan doet ze dat zo anders. Vanuit zo'n andere kracht. Zie jij dat ook?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.