Goodbye old world

Gepubliceerd op 15 juli 2019 om 17:04

 

We zitten middenin een super waanzinnige planeten-tijd. Twee maan eclipsen, zes retrogrades en nog wat abracadabra daarboven. Heb jij er iets van gemerkt? Was je moe of ziek? Misselijk, buikpijn? Kwamen er dingen uit het verleden boven? Rare dromen?

 

Ik wel. All of the above. Check!

 

Deze krachtige periode helpt je los te laten. Oude emoties en patronen die je dacht allang verwerkt te hebben. Ze komen naar de oppervlakte. Ze mogen weg. 

 

Loslaten. Ik heb altijd grote moeite gehad met dit buitenaardse concept. Ik las en hoorde overal “je moet het gewoon loslaten”. Dé oplossing voor alles! Maar niemand vertelde ooit hoe-de-fuck-je-dat-dan-doet. Manual please?

 

Ik begrijp het nu. Je kunt niet actief loslaten. Je kan wél voelen. Je kan emoties toelaten, bekijken, benoemen en dan.. laten ze jou los.

 

Hoi verdriet, kom maar ff bij me zitten. Hoi gekwetst ego, daar ben je weer.

 

Ik was dat verleerd. Durven voelen. Zoals de meesten van ons denk ik. Als je even in mineur zit "moet je je gewoon lekker op je werk storten en leuke dingen doen!” En als er een emotie bovenkomt waar we van schrikken, geven we er een harde mep op. Whack-a-mole. Zo snel mogelijk terug het lijf in.

 

En zo lopen we rond met een onverwerkt verleden. Met zware lijven met vage klachten. Verkrampt en vermoeid.

 

Ik droomde afgelopen week steeds over mijn eerste liefde. Van wel tien jaar geleden. Ik droomde dat hij rondliep in mijn huis en dat mijn vriend en ik elkaar verbaasd aankeken: hè? Wat doet hij nou hier? 

 

Het toeval wil dat ik die week ook een sessie bij een medium-astrologe-toverfee heb staan. Misschien weet zij waar dit vandaan komt. Heb ik een levensles over het hoofd gezien of zo?

 

Ik app mijn ex of ik zijn geboortegegevens mag. Geen probleem. Gaaf zelfs, vindt ie. Dat ik dit uitpluis. Bless.

 

De volgende ochtend appt hij: gek, het was alsof je vannacht aanwezig was bij me of zo. Zat je op de rug van een toverfee?

 

Hè..?! Wat spookt mijn spirit allemaal uit als ik netjes lig te slapen?

 

Na de afspraak met de astroloog/medium snap ik het. Haar boodschap hierover, die dus vanuit míjn onderbewuste komt, is kort maar krachtig: afgelopen. Nu is het klaar. 

 

En die nacht ervoor kwam ik vast een laatste keer afscheid van hem nemen. Doei. Het ga je goed. Het was mooi en lief en pijnlijk en het was niet bedoeld voor altijd. 

 

Maar ik heb dus blijkbaar nog wel járen onbewust met de pijn van die breuk rondgelopen. Onwetend. 

 

Een invoelende masseur vertelde me twee jaar terug dat ik oud liefdesverdriet meezeulde in mijn linker onderbeen.  Watte..?! Ik wist niet wat ik daarmee moest. 

 

De tijd heelt, zeggen ze. Maar is dat wel zo? Verdriet wordt minder aanwezig, zeker. Vervaagt. Trekt zich terug naar de achtergrond (of je linkerbeen dus). Maar echt helen? Is daar niet wat meer voor nodig, dan gewoon doorgaan met je leven en je agenda volproppen met Hysterisch-Leuke-Dingen?

 

Nu zitten we middenin een krachtige energie die ons wil schoonpoetsen. Je hoeft er niets voor te doen, alleen toelaten wat bovenkomt. Oude patronen, angsten, onzekerheden, triggers, overlevingsmechanismen - dat soort diepgewortelde dingen.

 

Dat kan even pijn doen. Maar net als een splinter uit je vinger trekken: op termijn helpt het je. Echt. Poor that shit out.

 

Je wordt er lichter van. Het maakt ruimte voor alle mooie nieuwe ervaringen die gaan komen.

 

We zijn er bijna. New software 80% installed. 

 

Niet alleen op individueel niveau, maar ook als collectief.

 

De miljoenen burn-outs, depressies, angstaanvallen: het is niet wat het lijkt. Het is niet omdat wij millennials tere sneeuwvlokjes zijn. Nee sir, integendeel. Jij en ik; wij zijn zo krachtig.

 

We zijn een lange geschiedenis van wegkijken en wegstoppen aan het helen. Er is zoveel pijn opgestapeld en doorgegeven, dat we gewoonweg niet meer kunnen. 

 

Oorlogen, oppressie, machtsmisbruik, agressie, oneerlijke handel, milieuvervuiling en ander mensen-, dieren- en wereldleed.

 

Wij willen het anders. Wij gaan die shit loslaten. Transformeren. Good-bye old world. TTYN.
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nienke
2 jaar geleden

<3