Zachte krachten

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 13:07

It’s brewing.
De opmars van de zachte krachten.
The NOW age. 
Voel jij dit ook? 

Zo niet, dan kan je het zien aan de mode. Aan de wijde broekspijpen, 10 lagen sieraden en fleurige hoofdbanden. Aan modellen die "anders" zijn, want anders is eindelijk mooi. Aan het aantal yoga-scholen waar je langsfietst op weg naar je werk en aan de woorden fair en duurzaam en groen in de supermarkt.

Je ziet het zelfs aan de burn-outs en depressies die zo bij onze generatie lijken te horen. En dus niet omdat we theatrale stresskippen zijn he. Nope! Het is een natuurlijke beweging, die ons om verandering vraagt.

Geefs niks dus, als het even niet zo lekker gaat. Logisch zelfs! Het is de broodnodige moonsoon die met zijn harde gekletter ouwe meuk wegspoelt. Zodat dat alles wat wel blijft, weer kan groeien en bloeien.

Oudere millennials
Ben jij een wat oudere millennial? Grote kans dat je moeite hebt met de afspraken van onze samenleving. Met je te pletter werken voor status, zekerheid en controle. Met je wensen opgeven voor oppervlakkige ambities en meedoenerij. Met de lege inhoud van een status-gedreven leven.

En dat is dus geen teken van zwakte hè.
Sterker nog: het is helemaal de be-doe-ling! 

Wij hóren namelijk met het oude te breken. Veel stugge regels van onze samenleving dienen ons niet langer. Ze waren ooit nodig en hebben ons veel gebracht, maar nu kunnen we verder. We zijn toe aan de volgende stap. 

Nu wij zo rond de 30 zijn en soort van volwassen-ish, is het aan ons om het oude (gedeeltelijk) af te breken. Zodat we lekker verder kunnen bouwen aan wat wel bij ons past. Het is namelijk ook ónze wereld. 

En voorafgaand aan verandering, is het meestal eerst even ontzettend oncomfortabel. Dat is nodig. Dat is de nodige schop onder je kont, zodat je in beweging komt. Zo van: hup, wakker worden! Tijd om jezelf te leren kennen, in plaats van slapend mee te draaien in oude systemen!

 

Astrology Talk: Pluto in Schorpioen 
Toen jij ter wereld kwam, stonden alle planeten in een bepaalde stand. Dit samenspel van planeten zorgt voor een bepaalde energie en die energie hoort bij jou. Die energie is mede-bepalend voor je levensloop en je missie.

Bijzonder hè?

En als jij, net als ik, geboren bent tussen 1983 en 1995, dan stond planeet Pluto in de constellatie Schorpioen toen jij ter wereld kwam. En Pluto in Schorpioen, ooooiiii, dat is een intense, transformatieve energie. 

Er zijn natuurlijk individuele verschillen in hoe deze energie tot uiting komt, want het gaat per persoon om het samenspel van álle planeten. Bovendien kan je zelf kiezen wat je met de energie doet: je ertegen verzetten of er lekker op flowen. Maar, lieve millennial friends: in principe hebben wij de Pluto in Schorpioen energie allemaal in ons.

Even uitleggen.

Allereerst het sterrenbeeld Schorpioen. Schorpioen houdt niet van nep. Schorpioen onderzoekt wat er onder lagen van uiterlijk vertoon, maatschappelijke conditionering, ego, beleefdheid en coping mechanismen zit. Schorpioen wil JOU zien. De ongezouten waarheid please! Een Schorpioen zal graven en misschien zelfs prikken totdat hij die te zien krijgt. 

Ouch!

Hoewel dat pijn kan doen, heeft Schorpioen -in zijn pure vorm- geen kwade bedoelingen. Schorpioen is namelijk in essentie een helende kracht. Hij wil zien wat jij weg stopt. Waar jouw pijn zit, waar je bang voor bent en waar je je voor schaamt. Schorpioen is van de diepe emoties en is gek op het occulte, het donkere, het spannende. Op eeuwenoude wijsheden en magie.

Dan Pluto. Pluto in in zijn element in het Schorpioen teken. Pluto’s energie staat namelijk voor transformatie. Het kapot maken van het één, zodat er plaats komt voor het ander. Rebirth. The Great Revealer. Wakker schudden. En dat gaat niet zonder kleerscheuren. 

Pluto heeft daardoor een wat slechte reputatie. Hij draagt geen zachte handschoentjes, maar is meer van de tough love. Ongemakkelijk op zijn zachts en dodelijk pijnlijk op zijn hardsts. Maar hoe pijnlijk transformatie ook kan zijn, het is de kern van groei en evolutie. Het is nodig. Het hoort bij ons.

En als Pluto in Schorpioen staat - zoals bij ons oudere millenials- dan is Pluto op zijn aller aller allerkrachtigst!

Dat betekent dat wij (gaan) zien waar zoveel mensen blind voor zijn. Dwars door alle lagen theater, zien wij de waarheid. Daarom is het aan ons om te hervormen. Om nieuwe leefregels te maken. Om onze samenleving te genezen van bullshit.

Echt waar! Het is aan ons.

Verschillende bronnen schrijven dat Pluto-in-Schorpioen-mensen de wereld gaan veranderen met een nieuwe kijk op gezondheid en spiritualiteit (of eigenlijk juist héél oude en occulte kijk!). 

Spannend he?

Daar gaat misschien een golf van chaos en stress aan vooraf, maar I’m telling you, wij gaan zulke gave dingen doen. Want wij zijn feniksen: wij kunnen helemaal down en out raken en daar sterker, wijzer, zachter en mooier door worden.

 

Dus ben je ziek of burn-out of gewoon een beetje in de war: hang in there. Adem. Neem je tijd en herstel. Jij kan dit. Wij hebben jou nodig, op je allergezondst en op je allergelukkigst. Helemaal zoals jij bent - tot op het bot. Zonder bullshit. Zodat je al je mooie, verborgen talenten kan gaan inzetten. Want die gaan aan het licht komen hoor. De tsunami van vermoeidheid en verdriet die je misschien nu overvalt, is nodig om weg te spoelen wat je niet meer nodig hebt. Alles wat jou afleidt van wie jij hoort te zijn, mag weg. 

Zoek de stilte op en vind de Schorpioen in jou.
Leer jezelf rustig kennen.
Leer jezelf liefdevol toe te spreken.
Want jezelf vanuit díe plek gelukkig maken, is het beste wat je voor de wereld kan doen.

Dus, bij deze een oproep straight from Pluto: maskers af iedereen.
En dan niet schrikken van wat we te zien krijgen.
Maar elkaar juist een beetje verder op weg helpen.
Naar een maskerloos bestaan. 
Lekker licht en lekker vrij en gewoon lekker hoe we horen te zijn.

 


 

PS De term oudere millennial heb ik gepikt van de stand-up comedy show Elder Millenial van Iliza Schleslinger.  Staat op netflix!

Delisjous craziness, herkenbare typetjes en rake grappen. Want waarheid verpakt in grapjes is toch de ultieme combinatie?

Hier de trailer for your convenience and entertainment:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.