Cocoon

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 14:18

Angst is een beschermingsmechanisme. Helemaal oké is als het eventjes duurt. Het zet je in fight or flight, zodat je in actie kan komen. Alle energie gaat naar je spieren, zodat je kan aanvallen of weghollen. Prima! Maar het legt ook je immuunsysteem en je spijsvertering plat. En dat wordt ongezond als het lang duurt.

Ik hoop daarom dat je het jezelf toestaat om te ontspannen.
Om thuis te cocoonen en het nieuws even los te laten. 

Je angst heeft zijn werk gedaan; je hebt de nodige maatregelen genomen. Je hebt alle artikelen gelezen en je weet nu hoe je jezelf en anderen moet beschermen. Good job!

Nu mag je even genieten van de isolatie. Lukt dat jou? Het voelt misschien verkeerd, omdat de reden ervan niet cool is. Maar ook dat is een vorm van jezelf gezond houden. Self-care is niet alleen vitamine C slikken en je handen wassen. Het is ook jezelf beschermen tegen de continue stroom aan beangstigende informatie.

Ik hoop dat je een boek pakt waardoor je de wereld vergeet. Een serie opzet die je aan het lachen maakt. Dat je danst door de kamer of net als in Italië op je balkon. Dat je stopt met bijhouden hoeveel gevallen er zijn, maar dat je focust op jezelf, je familie, vrienden en buren. Dat je even van thuis-zijn mag genieten. Van jouw persoonlijke Holy Kingdom. Dat je de collectieve paniek buiten de deur houdt. Die helpt ons vanaf dit punt niet meer verder.

En realiseer je hoeveel mensen er voor elkaar zorgen en hoe fijn dat is. En denk aan al de moedige mensen die in frontlinie werken. Ik krijg daar kippenvel van. Wat bestaan er ongelooflijk dappere mensen!

Ja, er is paniek en dat is oké. Begrijpelijk. Maar er is ook zoveel bescherming, saamhorigheid en vertrouwen. Het een sluit het ander niet uit. Gelukkig. 

illustratie Zoï Gkourlias @zoizoinl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.