Toekomstmuziek

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 20:50

Er bestaat in astrologie een lijn die je groei vertegenwoordigt.
Je levensmissie. De ene kant laat zien met welke energie je geboren bent en de andere kant laat zien naar welke energie je toe groeit.

Bij mij loopt deze lijn van Weegschaal naar Ram. 

Dat betekent dat ik me van nature goed kan inleven in anderen. Weegschaal is namelijk de energie van de tactvolle bemiddelaar. Het is een zachte, luchtige en charmante energie. Van geduld hebben en rekening houden met alle perspectieven. De energie van: wij, samen. Van connectie. 

De valkuil van Weegschaal is jezelf verliezen terwijl je rekening houdt met iedereen. Dat je niet meer weet waar de ander ophoudt en jij begint. Lamgelegd worden door alle perspectieven en pleasen.

Daar tegenover staat de Ram. Ram is de energie van onafhankelijkheid en vrijheid. Van IK! Van avontuur, opwinding en je nieuwsgierigheid achterna hollen. De leider van de expeditie. Ram zegt: als je niet met me mee wilt, prima, maar dan laat ik je hier achter. Ik moet dit namelijk doen, voor mij. 

Dat klinkt griezelig vertrouwd.
Deze worsteling tussen "iedereen" en "mij".
Tussen pleasen en onafhankelijkheid.
Tussen jouw gevoel en dat van mij.

En dat geeft niet. Sterker nog, dit is de bedoeling!
Daarom ben ik hier.
Om hier balans in te vinden.
Dit is mijn proces en daar mag ik mijn hele leven over doen.

<insert> zucht van opluchting </insert>

En jij hebt misschien een ander proces. 
Als je hierin geïnteresseerd bent, stuur me een mailtje.
Ik zoek het graag voor je uit.

Wie bewonder jij?
Waar je naartoe wilt, kan je denk ik ook goed zien aan de mensen die je bewondert. Tegen wie kijk jij op en waarom? Wat voor eigenschappen hebben zij?

V
oor mij zijn dit bijvoorbeeld:

  • Amy Poehler - “I'm not here to be cute!”
  • Tina Fey - “Bitches get stuff done”
  • Coco Chanel - niet om haar Chanel bags maar om haar mentaliteit. "The most courageous thing you can do, is think for yourself, aloud." Voor Coco was dit broeken en overhemden dragen in plaats van pijnlijke korsetten en rokken (thank you 4-evaaah, Coco!!).
  • Frida Kahlo - “I am my own muse. I am the subject I know best. The subject I want to better.”
  • John Lennon - “We must awaken the power in the people. People are not educated to realize that they have power.”

Mensen die van binnenuit leven, ondanks heftige tegengeluiden. Het zijn disrupters van de status quo. Wat zij maken, doen of schrijven, druist in tegen de gevestigde orde. Want die matcht niet met hun binnenwereld. En ze kunnen daarom niet anders dan uitzoeken wat er nog meer is. 

Rammetjes.

En als dit mijn voorbeelden zijn, dan moet dat wel betekenen dat ik deze eigenschap ook mag omarmen. Dat dat mij een gelukkiger mens zal maken.

“Bitches get stuff done.” Het gaat totaal tegen mijn natuur in. Echt. Mijn zachte weegschaal energie krimpt ineen van het idee dat ik mogelijk, per ongeluk, misschien ooit wel eens iemand gekwetst heb. Maar ik begrijp nu dat leven van binnenuit, onlosmakelijk verbonden is met af en toe op tenen trappen. Niet expres. Niet zomaar om te rellen. Maar omdat dat nu eenmaal kan gebeuren als je je ruimte inneemt. Mensen zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor hun eigen tenen.

Speak your truth (wisely)
De thema´s waar ik hier over schrijf, die ik zo interessant blijk te vinden, vind je niet in mainstream media en onderwijs. En dat is denk ik waarom ik zo lang zo zoekende was. Ik liep rond met het idee dat er iets miste. Er klopt hier iets niet! En nu ik erachter kom wat dat is, wil ik het van de daken schreeuwen.

Wake up everybody! Het is niet wat het lijkt!

Maar iedereen heeft zijn eigen proces.
Zijn eigen groei. Zijn eigen waarheid.
En dat betekent ook dat mensen niet altijd zitten te wachten op die van mij. 

En ik begin te begrijpen dat ik niemand hoef te overtuigen. Dat mijn mening door niemand gevalideerd hoeft te worden. Ik mag mijn waarheid uitspreken -tuurlijk- daarvoor zijn we hier, denk ik. Om van elkaar te leren, elkaar te raken, te inspireren en te spiegelen. Maar het is dus ook helemaal oké als mijn boodschap niet gewenst is. 

Ik leer dat ik mijn platform zorgvuldiger mag kiezen. Stop barking up the wrong tree, rammetje, want niet iedereen wil dit horen. En dat is oké. Dat is een keuze.

Ik hoef niet te schreeuwen omdat ik denk dat ik daarmee de wereld red. Want, zoals een echte Ram zou zeggen: ik ben niet verantwoordelijk voor de hele wereld. Alleen voor die van mij. 

 

Illustratie: Seong Cho


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.