Dwarsliggers

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 13:41

Waarschuwing: dit is een trigger stukje.

 

Begin dit jaar vertelde mijn zus dat Trump mogelijk een dubbele agenda heeft. Dat hij achter de schermen met ontzettend gave dingen bezig is. Had ze ergens opgepikt. Maar ze wist ook niet precies hoe of wat. 

Ik was geïntrigeerd, maar kon er met mijn hoofd niet bij. Ik bedoel, ik stem altijd links, sociaal, groen. Hoe kan deze republikeinse schreeuwlelijk die een f*cking MUUR bouwt om buitenlanders te weren goede bedoelingen hebben? Hoe kan deze idioot humane intenties hebben? Zo ziet een slechterik er toch uit? 

Toen hij verkozen werd dacht ik: oké, dit was het dan. Het einde. Doei wereld.

Een paar maanden geleden begon aan het licht te komen hoe allesomvattend groot en luguber de mensenhandel industrie is. En POEF ineens viel me zomaar een link binnen die me hartkloppingen bezorgde: is dát de werkelijke reden waarom Trump de Amerikaanse grenzen dichtgooide? Om mensenhandel moeilijker te maken? 

Ik zocht en las wat. Ik kon in onze mainstream nieuwsstromen bar weinig vinden. Maar het klopt dat hij enorme dingen in werking zet tegen mensenhandel en kinderuitbuiting. Niet een beetje. Echt full force (bron: the white house).

Ik heb om mij heen gevraagd en niemand weet dat hij hiermee bezig is. Hoe kan dat?
Waarom wordt dit door de media niet opgepikt?
Dit is toch iets wat mensen moeten en willen weten?
Wordt dit stilgehouden?
Door wie en waarom?

Mensenhandel en kindermisbruik
And so, I went down the rabbit hole. Ik zocht buiten de mainstream nieuwskanalen en las dingen waar ik een week van van slag ben geweest. Wist jij dat mensenhandel een BILJOENEN industrie is? 


Volgens the White House waren de profits van Human Trafficking in 2014 zo’n 150 biljoen. Even voor de duidelijkheid: een biljoen is 1000 miljoen in Amerika. 15000x een miljoen dus. In één jaar. Door de verkoop van MENSEN. Kinderen. Als (seks)slaven. Voor hun organen en hun bloed.

Ik stort even in terwijl ik dit schrijf. Maar ik heb het gevoeld en ik ben er weer. Onwards. We can do hard things.

De media bestempelen dit wederom als bizarre complottheorieën. Maar de cijfers liegen er niet om: dit is één van de grootste industrieën van onze wereld.

Hoe kan dat? Dat moet toch betekenen dat veel mensen dit mogelijk maken? Niet alleen ver weg in de onderwereld. People in high places over de hele wereld werken hieraan mee.

Luchtbellen
Ik weet hoe moeilijk dit te bevatten is. Omdat je je eigen goedheid projecteert. Hoe zouden mensen zoiets lugubers kunnen doen. Toch?

Maar als de vele aantijgingen in de katholieke kerk waar bleken, wat kan er dan nog meer waar zijn? Als Epstein Island echt een plek bleek te zijn, waar zoveel mensen vanaf wisten en waar niemand iets tegen deed, terwijl Epstein geprezen werd in Oscar-speeches, wat kan er dan nog meer waar zijn?

Ik ben bang dat dit geen uitzonderingen waren.
Ik ben zelfs bang dat onze systemen gebaseerd zijn op deze zieke industrie. En dat dit enkel luchtbellen waren. Voor de vulkaan uitbarst.

Er zijn wereldwijd 200 miljoen kinderen slachtoffer van kinderarbeid. Als onze wereldleiders dat wel prima en handig vinden, lekker goedkoop, waartoe zijn ze dan nog meer in staat? Apple, Amazon, Nike, de grootsten, maken er gretig gebruik van. En ondertussen geven ze ons de indruk dat ze het beste met de mensheid voor hebben. Door goede doelen en educatieve programma's te starten. What a joke! Deze bedrijven, hun CEO’s en onze wereldleiders hebben genoeg geld en macht om problemen echt aan te kunnen pakken. Als ze zouden willen. 

Ze plakken in het zicht een pleister op de wond, maar achter de schermen richten ze de wonden zelf aan.

En waarom blijft het in de media zo stil rondom het thema mensenhandel? Iedereen sprong netjes mee op de Black Lives Matters bandwagon. En nu, rondom International Human Trafficking Day, blijft het verdacht stil. Er gebeurt niks op Instagram. Celebrities en influencers houden zich koest.

Behalve Ricky Gervais. Go watch zijn Golden Globes speech van januari dit jaar (hieronder de clip). De ongezouten waarheid verpakt in “grapjes”. Recht in het gezicht van de mensen die hieraan bijdragen. Held. 

En ik begin me nu af te vragen: is dit waarom Trump zo gehaat wordt? Is dit waarom de media en Hollywood zich zo tegen Trump uitspreken? Niet omdat hij een "racistische idioot" is, zoals hij neergezet wordt door de media, maar omdat hij hun zieke wereld vol pedofilie en kinderuitbuiting aan het ontmantelen is?

En zou het kunnen dat Trump zo’n ontzettend slechte band heeft met de media omdat de media in handen zijn van de zes grootste bedrijven die heel hard meewerken aan de misstanden in de wereld? Als de media onafhankelijk was, dan zouden we er toch tenminste íets over gehoord moeten hebben? Doet de media er alles aan om te voorkomen dat hij opnieuw verkozen wordt? Worden wij gestuurd?

Trump's persoonlijkheid
Nogmaals, ik begrijp hoe moeilijk het is om dit te geloven. Niet tenminste omdat Trump zo'n weerzinwekkende persoonlijkheid heeft. Maar zoals ik in mijn vorig stukje schreef: ik denk dat we onze persoonlijkheden niet zomaar hebben. Als het waar is dat hij president wilde worden om wereldwijde zieke systemen van binnenuit te ontmantelen, dan hoort daar een heel bijzondere persoonlijkheid bij.

Eentje die zich door niets en niemand laat afschrikken. Eentje die zichzelf in het oog van de storm durft te gooien. Eentje die het aankan om gehaat te worden en zich daardoor niet laat afleiden. Eentje die bestaande regels aan zijn laars durft te lappen. 

Ik bekeek nog eens de foto's van Trump die de Queen of England ontmoette. Hij negeerde alle protocollen. Toen ik dit voor het eerst zag, zag ik een brutale, arrogante zak met een God-complex die voor niets of niemand respect toonde. Ik zal eerlijk bekennen: ik walgde ervan. Ik walgde van hem.

Nu zie ik nog steeds een arrogante man die geen respect toont, maar zou het kunnen dat hij bepaalde mensen geen respect toont omdat deze mensen zijn respect niet verdienen? Misschien zijn dit wel de mensen die bijdragen aan een walgelijk systeem. Misschien zijn dit wel de mensen die hij probeert onderuit te halen.

De wereld op zijn kop. 
Mijn perspectief uitgedaagd.
Heavy hè? Ben je er nog?


Het einde van de wereld
Zoals door velen voorspeld, is 2020 inderdaad het jaar geworden waarin machtige mensen door de mand beginnen te vallen. We beginnen massaal in te zien hoe scheef alles is. Hoeveel leugens er verspreid worden om ons in toom te houden.

Dit jaar voelt voor mij als het begin van het einde van onze wereld.

Good. I didn't like it anyway.

Onze wereld klopt van geen kant. We hebben hem veel te lang geaccepteerd zoals hij is. Hij representeert niet de mooie waarden en idealen die opgesloten zitten in verreweg de meesten van ons. En in plaats van angst voor het einde van de wereld, voel ik hoop en excitement over het creëren van een nieuwe.

Niet een einde.
Maar een nieuw begin.
Let the sky fall.
Bring. It. On.

Maar dit is allemaal zo ontzettend out there!
Hoe kan je hier nou zo van overtuigd zijn?
Met zo weinig bronnen!
Vraag je je misschien af.


Ik kan het mis hebben. Absoluut. Maar ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets gigantisch niet klopte aan onze wereld. Dat we dingen over het hoofd zagen. Als ik vroeger naar het nieuws keek, vond ik er nooit antwoorden, nooit verandering, nooit waarheid, nooit inspiratie. Ik raakte er vooral ontzettend van in de war. Lamgeslagen en in de war. Ik begrijp nu dat dit is hoe je je voelt als je gebrainwasht wordt.

Wat ik om me heen zag en de informatie die elke dag naar binnen gegoten werd, sloot niet aan bij wat ik van binnen voelde. Hoe het zou moeten zijn. Niet alleen voor mezelf, maar voor ons allemaal. Onze wereld klopt niet. En de ontwikkelingen van dit jaar, zouden wel eens kunnen verklaren waarom. 

Ik weet dat ik door sommigen (velen?) weggezet zal worden als anders. Als alternatief en hippie en complotterig en dwars. Dat accepteer ik. Want mijn ideeën over hoe onze wereld zou moeten zijn, zijn vol liefde, vrijheid, kracht, schoonheid, gezondheid, groei, verbinding, inspiratie. Voor iedereen. 

En als dat dwars is, wil je dan wel mainstream zijn? 


 

Ricky Gervais at the Golden Globes. Vanaf 1.30 de good stuff.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.